Αμαλιάδα: «Το βρέφος έφθασε νεκρό, το συνόδευε μια μικρόσωμη γυναίκα» λέει το νοσοκομείο – Ο γονιδιακός έλεγχος και η συμπληρωματική κατάθεση της 24χρονης

Written by radiokalloni. Posted in ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στις 24 Οκτωβρίου, 2024

Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του 15 μηνών βρέφους στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βρέφος μεταφέρθηκε χωρίς σημάδια ζωής στο νοσοκομείο. Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει στη ζωή.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε μία «μικρόσωμη γυναίκα με κοντά μαλλιά», η οποία μετέφερε το βρέφος, ενώ ακολουθούσε κλαίγοντας η μητέρα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο και που αφορούν στον αιφνίδιο θάνατο βρέφους 15 μηνών, το ΓΝ Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δηλώνουν τα εξής:

Την Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

Μυστήριο με τα 4 νεκρά βρέφη σε Αχαΐα και Αμαλιάδα: «Δεν είναι τυχαίο όλα να φεύγουν στα χέρια της 24χρονης»

Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση άμφω (και των δύο οφθαλμών). Ήταν άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με κυάνωση χειλέων. Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος βατότητας αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα. Έγινε χειρισμός Heimlich με εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος. Εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου.

Λήφθηκε ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος. Έγινε ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης. Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ ακόμα και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων, χωρίς καμμιά ένδειξη στα monitor παρακολούθησης, με συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή. Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό.

Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή. Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού. Ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ, Σπύρος Πολίτης

Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΜ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, Μαρία Μπαχού»

Εμφανίστηκε αυτοβούλως στο τμήμα Ασφαλείας η 24χρονη για συμπληρωματική κατάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10), εμφανίστηκε αυτοβούλως με την δικηγόρο της, Βούλα Δημητριάδου, το τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, ζητώντας να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, και άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024. Οι ίδιες πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως κατέθεσε πως ισχύουν τα όσα είχε πει στην αρχική της κατάθεση. «Θέλω επιπλέον να τονίσω ότι, όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλέσαμε, το μωρό ήταν ζωντανό. Πώς γίνεται να του έκανα κάτι εγώ και να πέθανε; Αφού ήταν ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το enikos.gr, όταν οι γιατροί του νοσοκομείου ανέφεραν στην μητέρα του βρέφους (σ.σ. φίλη της 24χρονης), τον θάνατο του παιδιού της, εκείνη τότε ξέσπασε κατά της Ειρήνης Μουρτζούκου, λέγοντάς της: «Εσύ φταις, εσύ έμεινες μαζί του λίγη ώρα. Τι έγινε με το μωρό;». Το συγκεκριμένο περιστατικό, έπεσε στην αντίληψη του προσωπικού, που με την σειρά του το ανέφερε στην αστυνομία.

Όταν κλήθηκε να καταθέσει η μητέρα του μικρού Παναγιώτη, οι αστυνομικοί την ρώτησαν εάν υποψιάζεται την φίλη της (σ.σ. την 24χρονη) για τον θάνατο του παιδιού της, με εκείνη να απαντά αρνητικά. «Σε καμία περίπτωση δεν την υποψιάζομαι» επεσήμανε.

Ίδια η αιτία θανάτου του πρώτου μωρού της 24χρονης με εκείνου της φίλης της που πέθανε το 2021 – Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

Ένα θρίλερ δίχως τέλος διαδραματίζεται στις περιοχές της Αχαΐας και της Αμαλιάδας, με επίκεντρο τους ανεξήγητους θανάτους τεσσάρων βρεφών. Οι οικογένειες, συντετριμμένες από την αδιανόητη απώλεια των παιδιών τους, απαιτούν απαντήσεις, καθώς η σκιά του μυστηρίου βαραίνει τις ζωές τους.

Ο πιο πρόσφατος θάνατος αφορά τον μικρό Παναγιώτη, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024. Το τραγικό συμβάν έφερε στη μνήμη παλιές πληγές, καθώς εμπλεκόμενη και σε αυτή την περίπτωση είναι η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου. Η ίδια είχε βιώσει την απώλεια και των δύο δικών της παιδιών, ενός νεογνού 19 ημερών και ενός βρέφους 2 μηνών.

Το πρώτο πλήγμα για την οικογένεια της 24χρονης ήρθε τον Ιούνιο του 2022, όταν το μόλις 19 ημερών βρέφος της, πέθανε από διάμεση πνευμονίτιδα, όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση. Η δεύτερη τραγωδία σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2023, με το θάνατο του δεύτερου παιδιού της, μόλις 2 μηνών.

Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

Ο γονιδιακός έλεγχος που διενεργήθηκε έδειξε πως το νεογνό 19 ημερών δεν παρουσίαζε κάποιο γενετικό πρόβλημα, ενώ για το δεύτερο βρέφος απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Τον Αύγουστο του 2024, ένα ακόμη μωρό, αυτή τη φορά της φίλης της 24χρονης, πέθανε. Η Ειρήνη Μουρτζούκου πρόσεχε συχνά το μωρό, και τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος.

Ίδια η αιτία θανάτου του 1ου μωρού της 24χρονης και εκείνου της φίλης της που πέθανε το 2021

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews του Mega, η ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο ενός βρέφους της φίλης της 24χρονης, το οποίο πέθανε το 2021 και πρόσεχε η 24χρονη, έδειξε πως υπέκυψε από διάμεση πνευμονίτιδα – ακριβώς όπως και το πρώτο παιδί της Ειρήνης Μουρτζούκου.

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις, καθώς η αλληλουχία των τραγικών αυτών συμβάντων εγείρει πολλά ερωτήματα για το πώς συνδέονται μεταξύ τους.

Tι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα;

O Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, μίλησε στην εκπομπή Live News για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη διάγνωση πρέπει να έχει βγει από την ιστοπαθολογική εξέταση. Είναι ένας γενικός όρος, δεν δηλώνει παθολογία αλλά μπορεί να συνδεθεί με μία σειρά παθολογιών. Είναι μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Για να μιλήσουμε για λοίμωξη θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα. Αν υπήρχε κάποια παθολογία θα είχε αναδειχτεί. Η πνευμονίτιδα μπορεί να προκληθεί από εξωτερική αιτία. Δεν σημαίνει αιτία θανάτου. Πρέπει να δούμε και τα άλλα ευρήματα. Για παράδειγμα ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αντίδραση των πνευμόνων».

//www.enikos.gr/