Κάποιες γεύσεις είναι αδιανόητο να τις διαχωρίσεις. Λαχταρώντας να βρέξεις τον ουρανίσκο σου με μυρωδάτο ντόπιο ουζάκι. Την ώρα που ο γλυκάνισος μουδιάζει τη γεύση η όσφρηση καταγράφει μυρωδιά θάλασσας περασμένη στα κάρβουνα. Η θέα του δημοφιλούς μεζέ ικανοποιεί και την όραση. Τα ποτήρια ξαναγεμίζουν. Ήρθε η ώρα το “στην υγειά μας” να ενισχυθεί. Το ψητό χταποδάκι μόλις κατέφθασε. Τα εύσημα στη γεύση απόρροια της προετοιμασίας μέσα από την κουζίνα μας…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Λάδι, μπαλσάμικο, ρίγανη, σκόρδο. Ανακατεύουμε τα εν λόγω υλικά και με αυτά περιχύνουμε το χταπόδι που έχουμε τοποθετήσει επάνω σε αλουμινόχαρτο. Κλείνουμετο αλουμινόχαρτο με το χταπόδι και το βάζουμε να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.
TIPS για επιπλέον επιτυχία:
Δεν ρίχνουμε αλάτι στο χταπόδι.
Για να το κόψουμε ευκολότερα το αφήνουμε μισή ώρα στην κατάψυξη.
Δεν βιαζόμαστε στο μαγείρεμα καθώς το αργό ψήσιμο το κάνει πιο γλυκό στη γεύση.
-
Γράφτηκε από: Αφροδίτη Σταυράκη